BAKRENI DESTILATOR

BAKRENI DESTILATOR

Načelo delovanja.

Alambik je ročno izdelana destilacijska kocka, uporabljena za pridobivanje alkohola, eteričnih olj ali hidrolatov (cvetnih vod). Značilnost alambika v primerjavi z drugimi destilacijskimi aparati je, da je izdelan iz bakra. Njegovo načelo delovanja ostaja nespremenjeno že več kot tisoč let, sama konstrukcija aparata pa je bila v času popolnjena. Alambik sestavljajo destilacijska kocka, klobuk in hladilnik, izdelani iz 99 % bakra. Kocka je zaokrožena posoda, uporabljena za segrevanje drozge. Klobuk ima kupolasto obliko in je potreben za zbiranje alkoholnih hlapov. Pri resnično kakovostnem alambiku je standardna debelina stene 1 mm.

Čistost uporabljenega bakra je ključnega pomena za pridobivanje elite alkohola z alambikom. Baker je odporen proti delovanju kislin v sadju in zagotavlja, da okus in aromatične komponente surovin, uporabljenih za drozgo, ostanejo nespremenjeni. Alambik vam bo služil dolgo časa, njegova čudovita toplotna prevodnost pa vam omogoča natančno uravnavanje temperature.

Kakovost pridobljenega izdelka. Običajno ljudje, ki sledijo originalni tehnologiji za pridobivanje različnih pijač, kot so konjak, viski ali grapa, izberejo alambik. Baker absorbira žveplo in ohranja tudi aromo in okus surovin, uporabljenih za drozgo. Zato je izdelek okusen, njegova aroma pa je težko primerljiva z običajnim destilatom, pridobljenim iz nerjavečega jekla.

Varjene povezave. Spoštovanje stoletnih tehnologij je pomembno načelo evropskih proizvajalcev, ki poskušajo vnesti minimalne inovacije in uporabljati ekološko čiste materiale tako kot glavno surovino kot tudi za povezovalne elemente. Za varjenje šivov v alambikih se uporablja bron ali srebro. Ti materiali, bolj prožni in trpežni v primerjavi z bakrom, zagotavljajo zanesljivo tesnjenje in zaščito pred vplivi previsokega tlaka pare.

Posted on 2023-12-04 First category 0 244

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Compare 0
Next

No products

To be determined Shipping
0,00 € Tax
0,00 € Total

Prices are tax included

Check out