Medený alambický alebo nerezový prístroj?

Medený alambický alebo nerezový prístroj?

Osobitne cenené měděné destilační přístroje si dlouho získaly uznání díky svým jedinečným vlastnostem, které je dělají oblíbenými při výrobě alkoholických nápojů. Zde je několik klíčových důvodů, proč jsou měděné destilační přístroje vysoko ceněny:

  1. Vynikající tepelná vodivost mědi:

    • Měď má vynikající tepelnou vodivost, překonávající nerezovou ocel 24krát. To je zvláště důležité při destilaci, kde rovnoměrné zahřívání kvasu zajišťuje přesnější kontrolu teploty a zabrání ztrátě finálního produktu.
  2. Protibakteriální vlastnosti mědi:

    • Měď přirozeně projevuje protibakteriální vlastnosti, což pozitivně ovlivňuje hygienu připravené potraviny a prodlužuje její trvanlivost.
  3. Chemická interakce s produkty:

    • Měď aktivně interaguje s látkami vloženými do ní, neutralizuje různé chemické sloučeniny, zejména ty na bázi síry.
  4. Aromatické vlastnosti:

    • Měděné destilační přístroje přispívají ke vzniku většího množství aromatických sloučenin a éterických olejů během destilace (o 60–100% více než přístroje ze nerezové oceli). To je klíčové pro vytváření nápojů s bohatou a jedinečnou chutí a vůní, jako jsou whisky, brandy, gin a další.
  5. Odstranění škodlivých látek:

    • Měď má schopnost vázat sírové sloučeniny, jako jsou merkaptany, které mohou nápoji dodat nepříjemný zápach. To je důležité pro získání čistého a příjemného chutného alkoholu.
  6. Boj s mastnými kyselinami:

    • Měď účinně neutralizuje mastné kyseliny, které mohou zkazit chuť alkoholu a ovlivnit příznaky kocoviny.
  7. Chemická aktivita mědi:

    • Chemická aktivita mědi dodává nápojům jedinečné chutě a aromatické vlastnosti.

Navzdory jejich vyšším nákladům jsou měděné destilační přístroje ceněny pro svou schopnost vytvářet vysoce kvalitní a chutné alkoholické nápoje. Měděné destilační přístroje mají zvýšenou tvorbu aromatických sloučenin ve srovnání s jejich protějšky vyrobenými z nerezové oceli nebo jiných materiálů. Měděné alembiky přispívají k tvorbě 60–100% více éterických olejů než přístroje z nerezové oceli. To je zvláště klíčové při výrobě skutečně elitních destilátů, jako jsou whisky, různá brandy, gin a podobné nápoje, protože to přímo ovlivňuje množství éterických sloučenin, které určují nejen kvalitu, ale i vůni a chuť finálního produktu.

Během destilace měď usnadňuje reakce v zbytku hrnce destilačního přístroje, což vede k tvorbě aromatických sloučenin. Výsledný alkohol se tak naplní bohatou a jedinečnou vůní. Tato charakteristika je zásadní při výrobě prémiových destilátů, kde cílem je dosáhn

Posted on 2023-12-09 0 351

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Compare 0
Prev
Next

No products

To be determined Shipping
0,00 € Tax
0,00 € Total

Prices are tax included

Check out